Verduurzaming 7 woningen Den Ham

Energie neutrale woningen Built4U

In navolging op de proefwoning van Built4U in Rotterdam, hebben wij 7 woningen in opdracht gekregen voor Mijande Wonen. Door het compleet inpakken van de gevel, wordt de gevelschil geheel vervangen. In samenwerking met de architect is een nieuw gevelbeeld ontworpen.

In de uitvoering is een volledige asbestsanering uitgevoerd van de woningen. De gevelelementen assembleren wij in onze eigen Timmerfabriek, die op locatie worden gemonteerd. De luchtdichte prestaties worden in de praktijk getoetst met een blowerdoortest. Zo wordt de kwaliteit gegarandeerd.

Met het gebruik van zonnecollectoren voor het opwekken van warmtapwater, gecombineerd met een hoogwaardige Cv-ketel, zijn de energielasten voor de bewoners gedaald. Naast het realiseren van passieve woningen worden ook de keuken, badkamer en toilet separaat gerenoveerd.

Het uitgangspunt van dit project is dat de bewoners een minimale overlast ondervinden. Installaties worden zoveel mogelijk in de prefab schil aangebracht. De woningen aan de Broekmaten in Den Ham worden daarom in zéér korte tijd getransformeerd tot energiezuinige woningen. De bewoners hoeven hun huis niet uit. Daarnaast zijn de bewoners door Built4U en Mijande Wonen uitgebreid geïnformeerd over de planning, zodat zij van uur tot uur weten welke werkzaamheden er uitgevoerd worden. De uitvoering in Den Ham is in handen van Bouwbedrijf C. van Dillen en Timmerfabriek Culemborg.

Uitdagingen

De woningen zijn energetisch verbeterd tot bijna NOM. Veel aandacht is besteed aan de luchtdichtheid van de woningen. Het eind resultaat is een passief woning. In bewoonde staat zijn de nieuwe gevels geplaatst in een dag, dit is mogelijk gemaakt door degelijke voorbereiding.

Waar
Den Ham

Wat
Gevelelementen

Opdrachtgever
Mijande Wonen

Architect
Van Aken Architecten

Van Dillen Bouwgroep
Timmerfabriek Culemborg

Vergelijkbare projecten