Kompakt Huis 'Het Kwintet' Culemborg

Houten prefabwoningen ingepast in de omgeving

Eind 2021 hebben we het tweede ‘hofje’ afgerond in de ecowijk Lanxmeer in Culemborg. De vijf Kompakt Huizen “het Kwintet” zijn tot stand gekomen door Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen gemeente Culemborg, een betrokken bewonersvereniging en de Van Dillen Bouwgroep. Het ontwerp is van Architectenbureau ORGA.

Houten modules en elementen uit onze eigen Prefab Fabriek in Culemborg
Houten modules, wandelementen en kozijnen werden in onze eigen Prefab Fabriek in Culemborg geproduceerd en geassembleerd. Een huis is opgebouwd uit 13 prefab houten elementen en de totale bouwtijd was vier weken per woning. De gebruiksoppervlakte is 50m2 en aan de buitenkant afgewerkt met vurenhout. Aan de voorkant zit een grote glazen pui wat zorgt voor veel lichtinval. In de huizen zijn alle functies op de begane grond aanwezig, zoals de keuken, badkamer en slaapkamer. De vide in de woning geeft een ruime beleving in de leefruimte. De vloerverwarming en het warm tapwater worden geregeld door een warmtepompboiler. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

Betaalbare duurzame woningen voor kleine huishoudens
Een betaalbare compacte prefab woning in de strijd tegen de woningnood. Dat is Kompakt Huis! Het zijn kleine woningen die inpasbaar zijn in zowel een bebouwde als een groene omgeving. Ideaal voor gemeenten die willen inzetten op kleine bouwlocaties. De woningen zijn zeer geschikt voor kleinere kavels die zich minder goed lenen voor grootschaliger woningbouw. Een kans voor starters en mensen met een beperkt budget om een betaalbare woning te vinden.

Wil je meer informatie over Kompakt Huis? Klik dan hier
Of neem contact op met Teun van Laarhoven van de Prefab Fabriek.

Waar
Culemborg

Wat
Kompakt Huis

Type werkzaamheden
Nieuwbouw

Opdrachtgever
Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Architect
ORGA

Partners
Bouwen in eigen Beheer (BIEB), Van Dillen Bouw, Prefab Fabriek Culemborg, Timmer Fabriek Culemborg en Het Bouw Bureau

Vergelijkbare projecten