Verduurzaming woningen Goes

NOM-ready woningen met het Built4U concept

In opdracht van Bouwbedrijf Joziasse heeft Prefab Fabriek Culemborg de complete engineering, fabricage en levering van maar liefst 776 prefab gevelelementen verzorgd. Dit bouwbedrijf verduurzaamt voor woningbouwcorporatie Beveland Wonen 194 sociale huurwoningen in Goes.

Woningen worden van buitenaf ingepakt
De huizen in de wijk Goese Polder worden volgens het Built4U concept gerenoveerd. Dit is een verduurzamingsmethode waarbij woningen van buitenaf worden ingepakt. Bij het project in Zeeland is ervoor gekozen om woningen te isoleren door nieuwe voorzetgevels te plaatsen, comfortventilatie aan te brengen en de daken te voorzien van geïntegreerde PV-panelen.

Gevelelementen prefab aangeleverd
Tijdens de verduurzaming konden bewoners gewoon in de huizen blijven. Gevel elementen waren in de Prefab Fabriek al voorzien van kozijnen, glas en bekleding en werden prefab aangeleverd. Op deze manier konden ze in één keer worden geïnstalleerd op de bouwplaats en ondervonden bewoners zo min mogelijk overlast van de renovatie.

Een lagere energierekening voor de bewoners
De woningen  in Goes zijn nu NOM-ready. Dit betekent dat de woningen zijn gerenoveerd naar bijna NOM (Nul-op-de-meter). Ze zijn in de toekomst met behulp van latere renovaties voorbereid op een volledig energie neutraal functioneren, waarbij de woning net zo veel energie opwekt dan gebruikt. Het energielabel van de woningen in de Goese Polder is nu verbeterd van C naar label A+++. Dat levert niet alleen comfort op, maar ook een lagere energierekening voor de bewoners.

Timelapse verduurzaming woningen Goese Polder
Tijdens de verduurzaming is een timelapse gemaakt. De video geeft een goed beeld van het proces en het resultaat. Klik hier voor het filmpje.

Wil je meer informatie over onze werkwijze en het Built4U concept?
Neem contact op met Teun van Laarhoven van de Prefab Fabriek.

Waar
Goes- Zeeland- Wijk Goese Polder

Wat
776 prefab gevelelementen / 194 sociale huurwoningen

Type werkzaamheden
Renovatie

Opdrachtgever
Bouwbedrijf Joziasse

Woningbouwcorporatie
Beveland Wonen

Partners
Built4U, Marsaki, Kingspan, Trecodome , The Source, Het Bouw Bureau en de Prefab Fabriek.

Vergelijkbare projecten