Lentehof Lopik

Het appartementencomplex, “De Lentehof’’ biedt woonruimte aan senioren.

Vakmanschap en oog voor detail

Het appartementencomplex, “De Lentehof’’ biedt woonruimte aan senioren. Woningbouwvereniging De Woningraat wilde een appartementen met appartementen van circa 71m2. Het gebouw heeft een moderne, luchtige en open uitstraling door het glazen atrium, het polymetrische metselwerk en de verspringende balkons. De Lentehof in Lopik is hét bewijs dat deze waardes ook kwaliteit kunnen leveren voor een sociaal verantwoord budget. Het complex is gerealiseerd met vakmanschap en oog voor detail. Zo is de open uitstraling van het complex volledig doorgevoerd in de nieuwbouw, van het atrium tot de galerijen en de lift. Het glazen atrium bevat zes houten spanten met een overspanning van 10 meter en is voorzien van zonwering.

De galerijen zijn ontworpen in lijn met dit open karakter. Deze is uitgerust met gaashekwerk en galerijplaten in microbeton van 8 centimeter dik, rustend op een staalconstructie. Om de luchtige stijl verder te laten terugkomen is in het gebouw een geprefabriceerde glazen liftschacht, die de bewoners ook naar de vierde verdieping brengt.

Veel aandacht aan wooncomfort

Naast de uitstraling van het appartementengebouw is ook veel aandacht besteedt aan het wooncomfort. Het atrium is voorzien van een systeem dat de ramen automatisch opent bij warm weer, waardoor voldoende frisse lucht in het atrium komt. Mocht er te veel wind zijn dan worden de luiken automatisch weer gesloten dit door middel van een aanwezige windmeter.

Rol Prefab Fabriek

Prefab Fabriek Culemborg leverde in opdracht van Van Dillen Bouw alle compleet afgewerkte gevelelementen.

Waar
Senioren appartementen in Lopik

Wat
Compleet afgewerkte gevelelementen

Type werkzaamheden
Nieuwbouw

Opdrachtgever
De Woningraat

Architect
Op ten Noort Blijdenstein

Looptijd
januari 2019 – december 2019

Vergelijkbare projecten