Kompakt Huis 'Hella Haassehof' Culemborg

Betaalbare compacte prefab woningen in strijd tegen de woningnood

Begin 2021 hebben we het eerste ‘hofje’ afgerond in de ecowijk Lanxmeer in Culemborg. De acht Kompakt Huizen aan de Hella Haassehof zijn tot stand gekomen door Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen gemeente Culemborg, een betrokken bewonersvereniging en de Van Dillen Bouwgroep. Het ontwerp is van Architectenbureau Filip Mens.

120 houten modules en prefab elementen uit onze eigen fabriek

Houten modules, wandelementen en kozijnen werden in onze eigen Prefab Fabriek in Culemborg geproduceerd en geassembleerd. Net zoals het grootste deel van de installaties, voor toilet en badkamer. Dit verkortte de bouwtijd, verminderde het aantal verkeersbewegingen en CO2 uitstoot, verhoogde de productkwaliteit en was daardoor een stuk duurzamer. In totaal hebben we zes weken gewerkt aan de productie van 120 prefab elementen en modules in onze fabriek en de bouwtijd was vier weken per woning.

Keuzemogelijkheden in indeling en verschijningsvorm

Kompakt Huis is een oplossing waar we de bewoner en opdrachtgever keuzemogelijkheden bieden in indeling en verschijningsvorm. In Culemborg is gekozen voor een gebruiksoppervlakte van 38m2 verdeeld over twee bouwlagen. De woonkamer, keuken en badkamer bevinden zich op de begane grond. Op de eerste verdieping is een slaap- of studeerkamer aanwezig welke met een vaste trap bereikbaar is. De woning kan uitgebreid worden met een aantal opties zoals een veranda, een dakkapel of verlenging. De vloerverwarming en het warm tapwater worden geregeld door een warmtepompboiler. Het dak wordt voorzien van 6 zonnepanelen.

Ideaal voor kleine bouwlocaties en kavels

Een betaalbare compacte prefab woning in de strijd tegen de woningnood. Dat is Kompakt Huis! Het zijn kleine duurzame woningen van hout die inpasbaar zijn in zowel een bebouwde als een groene omgeving. Ideaal voor gemeenten die willen inzetten op kleine bouwlocaties. De woningen zijn zeer geschikt voor kleinere kavels die zich minder goed lenen voor grootschaliger woningbouw. Een kans voor starters en mensen met een beperkt budget om een betaalbare woning te vinden.

Wil je meer informatie over Kompakt Huis? Klik dan hier
Of neem contact op met Teun van Laarhoven van de Prefab Fabriek.

Waar
Culemborg

Wat
Kompakt Huis

Type werkzaamheden
Nieuwbouw

Opdrachtgever
Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Architect
Filip Mens

Partners
Bouwen in eigen Beheer (BIEB), Van Dillen Bouw, Prefab Fabriek Culemborg, Timmer Fabriek Culemborg en Het Bouw Bureau

Vergelijkbare projecten